با وجود واکسیناسیون گسترده و پایین آمدن آمار مبتلایان، محدودیتها و خطرات سفر در دوران کرونا هنوز هم وجود دارد. هرچند بهتر است تا جای ممکن از سفرهای غیرضروری و حضور در اجتماعات خودداری کنیم، اما اگر سفر در دوران کرونا برای شما ضروری است، نکات زیر را رعایت کنید تا از ابتلای خودتان و دیگران تا جای ممکن جلوگیری شود.
توجه داشته باشید که حتی اگر دو دوز واکسن خود را دریافت کردهاید باز هم امکان ابتلای شما وجود دارد و هنگام سفر در دوران کرونا باید شیوهنامههای بهداشتی را رعایت کنید.
قبل از سفر چک کنید.
قبل از سفر در دوران کرونا، وضعیت شیوع ویروس در کشور و شهر مقصد را چک کنید؛ اگر وضعیت قرمز است، سفر خود را عقب بیندازید. برای ورود یا خروج از شهرهایی که در وضعیت قرمز یا نارنجی هستند، پروتکلها خاصی وضع میشوند؛ از آنها اطلاع پیدا کنید تا با مشکل مواجه نشوید. محدودیتهای کرونایی مقصد خود را نیز چک کنید.
همچنین تا زمانی که از ایمنی نحوه حملونقل و سفر خود مطمئن نیستید، یا اگر همراهان و خانواده شما به بیماریهای زمینهای مثل دیابت و فشار خون مبتلا هستند، بهتر است تا جای ممکن از سفرکردن اجتناب کنید. اگر وسایل نقلیه از حداکثر ظرفیت خود استفاده میکنند، با آنها سفر نکنید.
ماسک بزنید.
هنگام سفر در دوران کرونا در تمامی مکانهای عمومی، حتی با وجود رعایت فاصله، ماسک بزنید. در هواپیما، فرودگاه، ماشین، رستوران، خیابان و… ماسک بزنید. استفاده از ماسک حتی اگر واکسینه هستید اجباری است. به خاطر داشته باشید که با تزریق واکسن از ابتلا به بیماری کاملا مصون نیستید و همچنان در معرض خطر قرار دارید. دستان خود را ضدعفونی کنید و هنگام دسترسی، با آب و صابون بشویید. از دست زدن به صورت و چشمان خود خودداری کنید. لطفا دستورالعملهای ساده بهداشتی را دست کم نگیرید؛ این دستورالعملهای ساده نقش اساسی در پیشگیری از ابتلا دارند.
فاصله را رعایت کنید.
سعی کنید در تمامی مکانهای عمومی، حتی هواپیما، قطار، اتوبوس و خودروهای شخصی فاصله ۲ متری خود را رعایت کنید و از وسایل حملونقلی که نصف ظرفیتشان پر شده است، استفاده نکنید. در اماکن عمومی به وسایل و میزها دست نزنید و تا جای ممکن غذا نخورید تا از ورود ویروس به بدنتان جلوگیری شود. همچنین استفاده از دستمال کاغذی هنگام عطسه یا سرفه ضروری است، در صورتی که دستمال وجود نداشت از قسمت داخلی آرنج استفاده کنید. در بسیاری از اماکن در صورت رعایت نکردن فاصله مجاز اجتماعی و پروتکلهای دیگر، جریمه میشوید؛ پس فاصله را رعایت کنید تا مشکلی برایتان ایجاد نشود.
ضد عفونیکننده همراه داشته باشید.
قبل از خروج از خانه مطمئن شوید که الکل بهداشتی با مایع ضد عفونیکننده همراه خود دارید. بعد از تماس با سطوح، دستان و وسایل خود را ضد عفونی کنید. قبل از سوار شدن به خودرو، اتوبوس و وسایل حملونقل دیگر، تمامی سطوح آن را ضد عفونی کنید. وسایل و سطوحی که قرار است با آنها تماس داشته باشید را نیز الکل بزنید. هنگام سفر در دوران کرونا، توصیههای بهداشتی را جدی بگیرید. همچنین مطمئن شوید که سطوح مختلف در مکانهای عمومی به صورت منظم، توسط کارکنان مربوطه ضدعفونی میشود. از خدمات مکانهایی که موارد بهداشتی را رعایت نمیکنند استفاده نکنید.
هتل ایمن انتخاب کنید.
قبل از رزرو هتل حتما شیوهنامههای بهداشتی مکان مورد نظرتان را بخوانید و از اقدامات آنها برای اطمینان از سلامت مسافران آگاه شوید. رزرو اتاق تقریبا در تمامی هتلها به صورت آنلاین ممکن است؛ پس سعی کنید به صورت غیرحضوری اتاق مورد نظرتان را رزرو کنید. برخی از هتلها بعد از خلی شدن یک اتاق، آن را برای ۲۴ ساعت خالی نگه میدارند تا از ایمنی مهمان بعدی اطمینان پیدا کنند؛ سعی کنید در این هتلها اتاق رزرو کنید. اگر به هتلهایی با چنین پروتکلی دسترسی ندارید، مطمئن شوید که تمامی وسایل داخل اتاق، قبل از ورود شما، تعویض یا ضد عفونی شوند.
تست و قرنطینه
اگر هنوز موفق به زدن واکسن نشده اید، حداکثر سه روز قبل از سفر در دوران کرونا تست بدهید تا از سلامت خود مطمئن شوید. تمامی دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنید و ماسک بزنید. ۳ تا ۵ روز بعد از رسیدن به مقصد، دوباره تست بدهید. پس از رسیدن به مقصد به مدت یک تا دو هفته در قرنطینه بمانید. رعایت این موارد باعث میشود در صورت بیمار بودن شما، اطرافیانتان که با شما در تماسند از خطر مصون باشند. در سفرهای خارجی، در صورتی که واکسینه نشده باشید، قرنطینه دو هفتهای پس از ورود به کشور اجباری است؛ هزینههای این دو هفته نیز به عهده خودتان است؛ پس سعی کنید در اولین فرصت واکسن بزنید.
به طبیعتگردی نروید.
در طبیعتگردی معمولا افراد زیادی حضور دارند که باعث افزایش احتمال ابتلا به کرونا میشود. همچنین لزوم استفاده از وسایل عمومی و کمبود امکانات در این نوع سفر، شیوهنامهها را نقض میکند؛ پس بهتر است به این سفرها نروید. سفر به اعماق طبیعت با جمعیت کم از نظر ابتلا به کرونا خطرات کمتری دارد، اما به خاطر دور بودن از امکانات و شهر، خطرات دیگری را به همراه دارد؛ پس بهتر است اگر حرفهای نیستید، به اعماق طبیعت نیز سفر نکنید. با طولانی شدن دوران پاندمی در کشور، سفر در دوران کرونا روز به روز بیشتر میشود؛ سعی کنید از سفرهای غیرضروری خودداری کنید.