ابوعلی سینا، ابن سینا یا Ibn Sina همهچیزدان ایرانی است که آوازه و شهرت جهانی دارد. او که آثار ماندگاری در زمینه پزشکی و فلسفه دارد از کودکی نبوغ زیادی از خود نشان داد و به یکی از ماندگارترین چهرههای تاریخ ایران، اسلام و جهان تبدیل شد.
خالق لغات
ابوعلی سینا چند لغت علمی تازه اختراع کرد که تا قبل از آن در لغتنامهها وجود نداشت و استفاده هم نمیشد. از این میتوان فهمید که او در ادبیات و زبان فارسی و عربی نیز استاد بوده است.
بزرگترین نویسندههای تاریخ جهان را بشناسید.
تاثیر بر اروپاییان
یافتههای روانشناسی و نظریه دانش ابن سینا بر ویلیام آورگن کشیش پاریس و آلبرتوس ماگنوس و یافتههای ماوراءالطبیعه او بر توماس آکویناس تاثیر گذاشته است.
مکتب ابن سیناگرایی
ترجمه لاتین کتاب شفای او حدود ۵۰ سال پس از نگارش در اروپا در دسترس قرار گرفت و باعث ایجاد مکتبی به نام ابن سیناگرایی شد که در دورهای بسیار رشد کرد و سپس در سالهای ۱۲۱۰ و ۱۲۱۵ توسط مکتبهای پاریسی سرکوب شد.
فارسی یا عربی؟
او که در اواخر عمر خود به مطالعه زبانشناسی روی آورده بود، بیشتر آثار خود را به زبان عربی نوشته بود؛ چراکه زبان عربی در آن زمان زبان اصلی جهان اسلام و منطقه زندگی او بود.
مشاور آل بویه
او که پس از سقوط سامانیان از جایی به جای دیگر سفر میکرد تا برای تحقیق و نوشتن فرصت داشته باشد، در سالهای آخر عمر خود مشاور علمی و ادبی مجدالدوله رستم، یکی از حاکمان آل بویه شد.
حکیم امیر خراسان
او که معمولا برای طبابت و درمان بیماران پولی دریافت نمیکرد، در سال ۹۹۷ میلادی امیر خراسان را از یک بیماری خطرناک نجات داد و به حکیم شخصی او تبدیل شد. ابوعلی سینا با تبدیل شدن به حکیم شخصی امیر خراسان به کتابخانه مرکزی دسترسی یافت.