برای انسان امروز دانستن داستان زندگی کره زمین جذاب و حیاتی است، اما عمر علوم طبیعی و تکنولوژیای که بتوان با کمک آن زمین و طبیعت را مطالعه کرد نسبت به عمر کره زمین ناچیز است. شاید مطالعه قدیمی ترین گیاهان و راز زنده ماندن آنها راهی برای این کار باشد. جالب است بدانید برخی از گیاهان و ارگانیسمها هزاران سال عمر دارند و تولدشان حتی به قبل از عصر یخبندان میرسد. شاید بتوان گفت راز عمر طولانی قدیمی ترین گیاهان جهان کلون سازی است. در ادامه با ۷ تا از قدیمی ترین گیاهان آشنا خواهید شد.
درخت پاندو
پاندو در واقع مجموعهای از درختان صنوبر در جنگل ملی فیشلیک در آمریکاست که بیش از ۸۰ هزار سال قدمت دارد و کهنترین گیاه زنده جهان به شمار میرود. موضوع جالب درباره پاندو این است که با اینکه ممکن است در ظاهر یک جنگل از چندین درخت باشد، اما ریشه همه این درختان یکی است.
لوماتیای پادشاه
یکی از قدیمیترین و در معرض انقراضترین گیاهان جهان لوماتیا نام دارد که کمتر از ۵۰۰ اصله از آن باقیست. این گیاه ۴۳ هزار ساله در حال حاضر در جنوب تاسمانی نگهداری میشود.
گل عصر یخبندان
این گل ۳۲ هزار ساله در سال ۲۰۱۲ به دست دانشمندان روسی احیا شد و در حال حاضر در روسیه زیست میکند. قدمت این گل به عصر یخبندان میرسد.
اگر دوست دارید حیواناتی که عمر زیادی دارند را هم بشناسید، لیست حیواناتی با طول عمر طولانی را بخوانید.
درخت بلوط جوروپا
این بلوط که در کوههای جوروپای امریکا واقع شده است، بر خلاف دیگر بلوطها مجموعهای از چندین بوته کوچک است و بیش از ۱۳ هزار سال عمر دارد.
نادرترین اکالیپتوس جهان
اکالیپتوس recurva با بیش از ۱۳ هزار سال عمر در استرالیا از کمیابترین گونههای اکالیپتوس است و گونهای در معرض انقراض به شمار میرود.
کاج هون
کاج هون در تاسمانی که بیش از ۱۰ هزار سال است بقای خود را حفظ کرده است، قدیمی ترین درخت استرالیا به شمار میرود. این گیاه امروزه جزو میراث جهانی به شمار رفته و محافظت میشود.
درخت تجی کوکو
این صنوبر ۹۵۰۰ ساله قدیمیترین گیاه تکی جهان است که در کوهستانی در سوئد واقع شده است. نام این درخت از یکی از افسانههای ملی سوئد گرفته شده. وجود این درخت نشان میدهد که این منطقه در گذشته گرمتر بوده است.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید برخی از درختان کهان در آسیا و در ایران قرار دارند. قدیمیترین درخت آسیا در ایران و یزد قرار دارد. برای اطلاعات بیشتر درباره این درخت میتوانید به ویکی پدیا مراجعه کنید.