بهترین عکاسان ایران چه کسانی هستند؟ عکس همان سفر به گذشته است، لحظهای که برای همیشه ثبت شده؛ این کلاسیکترین تعبیر یک عکس است. البته خب این تعریف هم دستخوش تغییر شده و امروزه بهراحتی نمیتوان با این تعبیر ساده عکس را تعریف کرد. امروزه عکاسان زیادی هستند که سعی میکنند دنیا را با زاویه دید خودشان به ما نشان دهند. در ادامه با ما همراه باشید تا ۷ تن از بهترین عکاسان ایرانی را به شما معرفی کنیم؛ که دنیا را از چشم آنان را دیدهایم.
اگر میخواهید عکسهای زیبایی بگیرید، معروفترین تالابهای ایران مقصد خوبی است.
شیرین نشاط
شیرین نشاط متولد ۱۳۳۶ در قزوین است. او در ۱۷ سالگی به آمریکا مهاجرت کرد تا در رشته هنر تحصیل کند. مادر او فردی خانهدار و سنتی و پدرش دانشگاهی بود، همین دوگانگی باعث شده بود نگاهی متفاوت به هویت داشته باشد. نشاط بر موضوعاتی چون جنسیت، هویت و جامعه تمرکز دارد. آثار وی در مجموعههای گالری تیت در لندن، موزه هنر مدرن در نیویورک، موزه هنر تل آویو و مرکز هنری واکر در مینیاپولیس گنجانده شده است. امروزه او ساکن نیویورک است و در زمینه فیلمسازی و عکاسی فعالیت میکند.
کاوه گلستان
کاوه گلستان فرزند ابراهیم گلستان، عکاس نام آشنای ایرانی است که در سطح بینالمللی هم شناخته شده است. احتمالا عکسهای زیادی که از جنگ ایران و عراق گرفته را دیده باشید. او اولین عکس را از حبلچه بعد از حمله شیمیایی رژیم صدام گرفت. همچنین کاوه گلستان به خاطر پوشش جریان انقلاب برای مجله تایم، مدال طلای رابرت کاپا را کسب کرد. متاسفانه او در ۱۳ فروردین ۱۳۸۳ در سن ۵۳ سالگی براثر انفجار مین در شهر کفری عراق، جان خود را از دست داد.
گوهر دشتی
بزرگ شدن در طول جنگ در اهواز، نزدیک مرز عراق، به وضوح سبک این عکاس جوان را تحت تأثیر قرار داد. گوهر دشتی از مضامین تاریخ و توپوگرافی ایران در عکاسی صحنه، برای به تصویر کشیدن محیط پیرامونی و وقایع فعلی خود استفاده میکند. مجموعه «زندگی امروز و جنگ» او در سال ۲۰۰۸، ایرانیانی را نشان میداد که زندگی روزمره خود را در بحبوحه درگیریها میگذرانند. دیگر کارهای او را میتوان در سایت شخصیش دید. همینطور مجموعههای او را میتوان در موزههای ایالات متحده، اروپا، آسیا و خاورمیانه مشاهده کرد.
عباس عطار
عباس عطار بیشتر به خاطر عکسهای خبری که در جمهوری بیفرا، ویتنام و آفریقای جنوبی گرفته مشهور است. همچنین او از سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۵۹ ایران هم عکسهای زیادی گرفته، تا جایی که میتوانیم انقلاب اسلامی را از دوربین عطار ببینیم. جالب است بدانید که او اولین عکسهای خود را در سن ۱۴ سالگی و از استقلال الجزایر گرفته بود. او در اردیبهشت ۱۳۹۷ براثر سرطان در پاریس درگذشت.
عباس کیارستمی
قطعا کیارستمی فیلمساز بیبدیلی بود اما این دلیل نمیشود که عکسهای او را نادیده بگیریم. عباس كيارستمى در حاشيه يكى از نمايشگاههايش و در پاسخ به خبرنگارى كه دليل برپايى نمايشگاه عكس را از او مىپرسد مىگويد: «هر چيزى كه در فيلم مىشود گفت در عكس هم ميتوان گفت، تنها تفاوت اين هست كه توقع تماشاگر از عكس كمتر است، بنابراين جرات ما در عكس براى چيزى كه نشان مىدهيم بيشتر است».
منوچهر دقتی
منوچهر دقتی متولد ۱۳۳۳ در ارومیه یکی از دیگر عکاسان مطرح ایرانی در جهان است. او در آژانسهای خبری مطرحی از جمله خبرگزاری فرانسه، سیپا پرس، بلک استار، نیوزیک، تایم، لایف و پاری مچ کار کرده. او عکسهای زیادی از انقلاب اسلامی گرفته است. دقتی در سال ۱۹۹۶ در طی پوشش خبری بین اسرائیل و فلسطین در رامالله توسط تک تیرانداز اسرائیلی زخمی شد. او طی این جراحت ۱۸ ماه در بیمارستان بسستری بود. منوچهر دقتی در سال ۲۰۰۱ و پس از سقوط طالبان، یک آموزشگاه عکاسی در افغانستان پایه نهاد. همینطور او با کاوه گلستان و آلفرد یعقوبزاده همکاری نزدیک داشته است.
آلفرد یعقوبزاده
آلفرد یعقوبزاده در سال ۱۳۳۷ از مادری آشوری و پدری ارمنی در تهران متولد شد. با شروع انقلاب او رشته طراحی داخلی را رها کرد و وارد حرفه عکاسی شد. با شروع جنگ هم به جبهه رفت و عکسهای زیادی گرفت. آلفرد در گفتوگویی با روزنامه شرق، عکاسی خود را مدیون انقلاب دانسته است. این عکاس تجربههای ارزشمندی در زمینهٔ آیینها و مراسم مذهبی و سنتها در بیش از ۲۴ کشور را در کتابی با عنوان «مسیحیت در جهان» منتشر کرده است.