مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه میشود. در این مطلب از لیستمیکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور میکنیم. با ما همراه شوید.
مثبت اندیشی چیست؟
مثبت اندیشی یکی از الگوهای رفتاری سالم در جامعه است. مثبت فکر کردن به فرد کمک میکند تا وقتی در مسیر سختیهای زندگی قرار میگیرد، با داشتن یک چشمانداز و نگرش سالم از زندگی لذت ببرد. با توجه به اینکه آینده هر شخص تا حد بالایی به نگرش او بستگی دارد مثبت اندیشیدن میتواند مقدمات موفقیت و کامیابی را برای او فراهم کند. البته لازم به ذکر است که تنها مثبت اندیشی لازمه کار نیست بلکه به این معنی است که نگرش مثبت در زندگی میتواند انسان را به سمت کامیابی سوق دهد.
یکی دیگر از بازخوردهای مثبت اندیشی داشتن روان سالم است. اگر این توانایی در ما وجود ندارد و یا بهواسطه عواملی کمرنگ شده، میبایست این موضوع به کمک روشهای مؤثر و نوین علم روانشناسی توسط روانشناس مورد بررسی و تحت درمان قرار گیرد.
در ادامه با ۸ تمرین مثبت فکر کردن آشنا میشوید که در هر شرایطی میتوانند برای شما مفید باشند.
۱. هنگام صحبت فقط از واژههای مثبت استفاده کنید
اگر مدام به خودتان بگویید «نمیتوانم»، خودتان را متقاعد میکنید که واقعاً ناتوان هستید. به خودتان بگویید بهخوبی از عهدهی کارها برمیآیید یا دستکم همهی تلاشتان را میکنید.
۲. افکار منفی را دور کنید
هنگامیکه روحیهتان ضعیف است اجازه ندهید افکار و احساسات منفی آزارتان بدهند. حتی تنها برای چند ساعت در روز افکار منفی را از خودتان دور کنید و فقط روی جوانب مثبت زندگیتان تمرکز کنید.
۳. روز خود را مثبت شروع کنید
افراد منفیباف تمایل دارند که روز خود را با فکر کردن به اینکه مشکلی پیش خواهد آمد، شروع کنند. بهجای آن، بر جنبههایی از روزتان که میتواند خوب پیش برود و آنچه در آن روز به دنبال آن هستید، تمرکز کنید.
۴. یک سبک زندگی سالم داشته باشید
یک سبک زندگی که بر غذا خوردن سالم و رهایی از استرس تمرکز دارد به شما کمک میکند تا روحیه خود را مثبت کنید. بهعنوانمثال سه بار ورزش کردن در هفته موجب یک روحیه مثبتتر میشود.
۵. افکارتان را هدایت کنید
روانشناسان از این روش زیاد استفاده میکنند. هنگامیکه احساس ضعف یا اضطراب دارید این کار به شما کمک میکند کنترل افکار خود را به دست بگیرید. به یک رؤیای خوشحالکننده فکر کنید، یک تصویر ذهنی مثبت بسازید یا به عوامل خارجی واکنشهای مثبت نشان بدهید تا احساسات بد را تحت کنترل در بیاورید.
۶. بررسی کنید که چه چیزی را میتوان تغییر داد
گاهی مسائل موجود در زندگی خودتان میتواند باعث شود که منفی فکر کنید. راسل بیشاپ، روانشناس آموزشی کالیفرنیا در مقالهای که برای وبسایت Huffington Post نوشت گفت، بخشهایی از زندگیتان را که دوست دارید تغییر کنند، مثل یک شغل نامتناسب را شناسایی کنید.
۷. با افراد مثبت اندیش معاشرت کنید
مثبت اندیشی مسری است، پس اطرافتان را با دوستان و آشنایانی پر کنید که نیمه پر لیوان را میبینند. جمعکردن افراد مثبت اندیش در اطراف خودتان میتواند کمک کند تا حمایت و رغبتی را که برای یک زندگی مثبت نیاز دارید به دست آورید.
۸. کارهایی را که دوست دارید انجام دهید
وقتی چیزی را پیدا میکنید که شما را خوشحال میکند و به انجام آنچه دوست دارید ادامه میدهید، احساس نشاط پیدا میکنید. خواه دنبال کردن یک سرگرمی جدید باشد و یا فروش ابتکاری، چیزی را امتحان کنید که همیشه خواستهاید انجام دهید و به خودتان اجازه موفقیت بدهید. به موارد منفی یا اینکه چگونه میتوانید شکست بخورید فکر نکنید.