۱۲ حقیقت درباره بازیهای المپیک را میدانید؟ المپیک قدیمیترین رویداد ورزشی دنیاست که علاوه بر ورزشکاران، مردم عادی هم برایش اشتیاق دارند. حقیقتهای جالبی درباره این بازیها وجود دارد که خواندنش خالی از لطف نیست. ۱۲ حقیقت درباره بازی های المپیک را در ادامه با ما بخوانید.
اگر از این موضوع خوشتان آمده حتما ۱۰ حقیقت ورزشی جالب و سرگرم کننده هم برایتان جالب خواهد بود.
۱- تاریخچهای به وسعت ۱۲ قرن
اولین بازیهای المپیک در قرن هشت قبل از میلاد در شهر المپیا یونان برگزار شد. آنها هر چهار سال یک بار این مسابقات را به مدت ۱۲ قرن برگزار کردند. تا اینکه در قرن چهارم بعد از میلاد مسیح، همه جشنوارههای کافر توسط امپراتور تئودوسیوس ممنوع شد و المپیک دیگر وجود نداشت.
اما این رویداد ورزشی از بین نرفت و ۱۵۰۰ سال بعد دوباره زنده شد. در سال ۱۸۹۶ اولین بازیهای المپیک مدرن در آتن یونان برگزار شد.
۲- ورزشکاران برهنه
یونانیان باستان لخت با یکدیگر مسابقه میدادند. آنان برهنگی را نشانه شجاعت، قدرت و ادای احترام به خدایان میدانستند. حتی شرکت کنندگان بدن خود را به روغن زیتون آغشته میکردند تا بهتر به نظر برسند. جالب است بدانید که سالن ورزشی از کلمه «gymnos» گرفته شده که به معنی برهنه است.
۳- سنت گاز گرفتن مدالهای المپیک
آیا تاکنون از خود پرسیدهاید که چرا مدالهای المپیک را گاز میزنند و این رسم از کجا آمده است؟ در حقیقت این کار یک سنت قدیمی بین بازرگانان بود تا با این کار سکه تقلبی را از اصلی تشخیص دهند. جای دندان روی سکههای سربی میماند، در حالی که برای طلا اینگونه نبود.
سکههای امروزی اغلب از نقره ساخته شدهاند و تنها روکشی از طلا دارند. آخرین باری که آنها به طور کامل از طلا ساخته شدند، در بازیهای المپیک سال ۱۹۰۴ بود.
۴- راز حلقههای المپیک
این پنج حلقه، نماد پنج قاره هستند. رنگهای آن هم برگرفته از پرچم کشورهای تمام دنیا است که در این مسابقات با هم رقابت میکنند. این حلقهها توسط بارون پیر دو کوبرتین، بنیانگذار بازیهای مدرن المپیک، طراحی شده است.
۵- روشن کردن مشعل در یک مراسم باستانی
مشعل المپیک در یک مراسم باستانی در معبد هرا، در یونان، به روش قدیمی روشن میشود. بازیگران زن با لباسهای کاهنان، این مشعل را با استفاده از آینه و اشعه خورشید روشن میکنند. از آنجا مشعل حرکت خود را به سمت شهر میزبان آغاز میکند. این رژه نشانگر تداوم بازیهای المپیک باستان تا المپیک مدرن است. این مشعل در طول مسابقات روشن است و خاموش نمیشود.
۶- قارههای محروم از المپیک
آفریقا و قطب جنوب قارههایی هستند که هرگز در آنها المپیک برگزار نشده است.
۷- یک کیلومتر اضافه در دو ماراتن
آیا میدانستید در اصل مسیر دو ماراتن ۴۱.۶ کیلومتر بود اما در المپیک ۱۹۰۸ لندن به ۴۲.۴ کیلومتر شد. دوندهها مسابقه را از قلعهی وینزر شروع میکردند و در جلوی رویال باکس (جایگاه ویژه سلطنتی) در استادیوم به پایان میرساندند. شایع است که این مسیر به این دلیل طولانی شد تا خانواده سلطنتی بتوانند شاهد شروع و پایان مسابقه باشند.
۸- شعار المپیک
پیر دی کوبرتین، بنیانگذار بازیهای المپیک مدرن، در سال ۱۹۲۱ سه واژه لاتین Citius, Altius, Fortius به معنی سریعتر، بالاتر و قویتر را به عنوان شعار المپیک انتخاب کرد. او این کلمات را از دوست خود، پدر هنری دیدون، قرض گرفته بود.
۹- سوگند المپیک
در مراسم افتتاحیه ورزشکاری به نمایندگی از دیگر ورزشکاران، سوگند بازیهای المپیک را یاد میکند. این سوگند را پیر دو کوبرتین مشخص کرده است. این سوگند اولین بار در المپیک ۱۹۲۰ توسط شمشیربازی بلژیکی به نام ویکتور بوین داده شد. «به نام همه رقبا، من قول میدهم که در بازیهای المپیک شرکت کنیم، با رعایت و پیروی از قوانینی که بر آنها حاکم است، با روحیه واقعی ورزشی، برای شکوه ورزش و افتخار تیممان» این سوگند المپیک است.
۱۰- مرام المپیک
ایده این عبارت در المپیک ۱۹۰۸ به ذهن پیر دو کوبرتین رسید. مهمترین چیز در بازیهای المپیک پیروزی نیست بلکه شرکت در آن است، همانطور که مهمترین چیز در زندگی پیروزی نیست بلکه مبارزه است. مهم نیست که پیروز نشوید بلکه این مهم است که خوب بجنگید».
۱۱- یک شهر نه یک کشور
جالب است بدانید IOC میزبانی بازیهای المپیک را به یک شهر اعطا میکند نه یک کشور. این مورد از جالبترین حقیقت بازی های المپیک است.
۱۲- فقط مدال طلا!
جالب است بدانید در گذشته مدال نقره و برنز وجود نداشت و فقط نفر اول به عنوان برنده شناخته میشود و مدال طلا دریافت میکرد. مدال نقره و برنز در المپیک مدرن روی کار آمد.
از اینکه این نوشته را خواندید ممنونیم 🙂