۱۰ چاشنی عجیب غذا در جهان که تا کنون اسمشان را هم نشنیدهاید. اگر آدم ماجراجویی باشید حتما از چشیدن مزههای جدید و عجیب استقبال میکنید. چاشنیها افزودنیهایی هستند که مزه غذای شما را تغییر میدهند. هر کشوری چاشنیهای خاص خود را دارد که دانستنش بسیار سرگرم کننده است. با ما باشید تا ۱۰ چاشنی عجیب غذا در جهان را به شما معرفی کنیم.
شما هم از مزههای جدید و عجیب استقبال میکنید؟ پس حتما باید ۱۲ مزه عجیب و غریب بستنی را بشناسید.
۱- تکمالی
تکمالی چاشنی مخصوص گرجستان است که از آلو قرمز یا گوجه سبز درست میشود. این چاشنی خیلی غلیظ بوده و طعمی ترش و ملس دارد. از این سس برای سیب زمینی، غذاهای دریایی و یا استیک استفاده میکنند. اگر کمی جرات داشته باشید میتوانید این سس را در خانه نیز تهیه کنید.
۲- سس ماهی
اگر از غذایی مانند pad Thai لذت برده باشید، حتما این چاشنی معروف تایلندی را هم خوردهاید. این سس ترکیبی از ماهی تخمیر شده و نمک است. تایلندیها تقریبا هر غذایی را با این سس درست میکنند، و بیشک نتیجه کارشان خیلی خوشمزه میشود.
۳- هریسا
هاریسا که از آفریقای شمالی میآید، یک چاشنی تند و معطر است. این چاشنی ترکیبی است از فلفل تند قرمز، سیر، روغن زیتون و ادویههای مختلفی مانند زیره، گشنیز، نعناع و… . از هاریسا اغلب برای چاشنی خورشت، سوپ و کوسکوس استفاده میشود. همینطور این چاشنی را در کنار غذاهای گوشتی و دریایی نیز سرو میکنند. امروزه تونس بزرگترین تولید کننده هاریسا است.
۴- آجوار
ماده اصلی آجوار، فلفل دلمهای کبابی است. پوست فلفل دلمهای کبابی را میگیرند و آن را با روغن زیتون، بادمجان تفت داده شده، سیر و سرکه ترکیب میکنند. از این سس در صربستان و بلگراد بهعنوان پیش غذای سرد، و در جایی مانند بوسنی بهعنوان چاشنی برای گوشت کبابی استفاده میکنند.
۵- سس موز
سس موز طعمی مانند سس گوجه فرنگی دارد اما مواد تشکیل دهنده آن یکی نیست. این سس محبوبیت زیادی بین فیلیپینیها دارد و آن را با لومپیا، اسپاگتی و هات داگ میخورند.
۶- ترشی انبه
ترشی انبه هم یکی از ۱۰ چاشنی عجیب غذا در دنیا است که طعمی غیرمنتظره دارد. طرز تهیه ترشی انبه آنقدرها هم سخت نیست و در خانه هم میتوانید آن را درست کنید.
۷- سس خاویار
سس خاویار در سوئد آنقدر رایج است، که از آن برای طعم دار کردن تخم مرغ استفاده میکنند! این سس از ترکیب خاویار، سس مایونز و چربی حیوانی درست میشود. امیدوارم این سس مانند خاویار آنقدر گران نباشد!
۸- جیوتگال
جیوتگال یا جیوت یک غذای نمکی تخمیرشده کرهای است. جیوتگال را با انواع غذاهای دریایی مانند ماهی، میگو، خرچنگ و .. تهیه میکنند. از این چاشنی برای طعم دار کردن کیمچی استفاده میکنند.
۹- مارمیت
مارمیت یک شعار معروف دارد «عاشقش باش یا از آن متنفر باش». این شعار به خوبی نشان میدهد که این سس را هر کسی نمیتواند دوست داشته باشد. اما اگر از این سس خوشتان آمد دیگر ترک کردنش کار سادهای نخواهد بود.
۱۰- سس مامبو
مامبو سسی تند بر پایه گوجه فرنگی، شکر و پاپریکا است. این سس غذاهای سرخ کرده را خوشمزهتر میکند و واشنگتنیها خیلی از آن خوششان میآید.
شما دوست دارید کدام یک از این چاشنیها را امتحان کنید؟