فیلم سازی در گذشته و ۷ حقیقت جالب درباره آن که باید بدانید. مردم به طور پیشفرض فیلمها را همان چیزی میدانند که امروز میبینند. با این حال صنعت فیلمسازی فراز و نشیبهایی را پشت سر گذاشته تا تبدیل به چیزی شود که ما امروزه آن را به عنوان سینما میشناسیم. در حقیقت فیلم سازی زمانی شروع شد که بشر توانست دوربین بسازد؛ بعد از آن دیگر خلاقیت آدمی همه چیز را پیش برد. پس با ما باشید تا ۷ حقیقت جالب درباره فیلم سازی در گذشته که باید بدانید را به شما بگوییم.
اگر عاشق سینما هستید حتما باید این داکیومنتریها را امسال ببینید.
کسی سینما را اختراع نکرده
هیچ کس سینما را اختراع نکرده است. در سال ۱۸۹۱ شرکت ادیسون دستگاهی به نام «Kinetoscope» را ثبت کرد و به نمایش گذاشت. به وسیله این دستگاه افراد میتوانستند تصاویر متحرک را ببینند (یک چیزی شبیه شهرفرنگ خودمان). اولین نمایش عمومی Kinetoscope سینتوسکوپ در سال ۱۸۹۳ انجام شد.
فیلمهای اولیه داستان نداشتند
در ابتدا فیلمها بسیار کوتاه بودند، بعضی اوقات فقط چند دقیقه یا کمتر. آنها را در سالنهای موسیقی یا هرجای دیگری که میتوان یک صفحه نمایش راهاندازی کرد و یک اتاق تاریک فراهم آورد نشان میدادند. موضوعات فیلمهای اولیه اغلب شامل صحنهها و فعالیتهای محلی، چشمانداز سرزمینهای خارجی، کمدیهای کوتاه و وقایع خبری بود.
فیلمهای اولیه صدا نداشتند!
مدت زیادی فیلمها اکثر بدون صدا بودند. برای جبران این کمبود گاها فیلمها همراه با پخش زنده موسیقی همراه میشدند و یا برای جلوگیری از خستگی تماشاگران، مدت زمان فیلم را کوتاه میکردند.
فیلمهای رنگی سینما را رونق بیشتری داد
تا سال ۱۹۰۶ تمامی فیلمها سیاه و سفید بودند اما اضافه شدن جلوههای رنگی به فیلمها امکان ساخت فیلمهای بلند و داستانی فراهم شد. افزوده شدن رنگ و صدا به فیلمها باعث افزایش مخاطبان و در نتیجه افزایش سرمایهگذاران شد. همین پدیده باعث آفریده شدن شاهکارهای عظیمی در تاریخ سینما در دهه ۱۹۳۰ شد.
اولین فیلم داستانی کمتر از ۱۲ دقیقه بود!
اگرچه این اولین فیلمی نبود که ساخته شد، اما فیلم «سرقت بزرگ قطار» در سال ۱۹۰۳ اولین فیلمی بود که داستانی را روایت میکرد. جالب است بدانید اولین فیلم داستانی، زیر ۱۲ دقیقه بود. فیلمبرداری این فیلم هم در نیوجرسی انجام شد.
رکورد مراجعین به سینما در دهه ۴۰ بود
با اینکه امروزه صنعت فیلم سازی پیشرفت کرده و میتوان فیلمهای بهتری ساخت، اما در گذشته مردم بیشتر به سینما میرفتند. در سال ۱۹۴۶ در انگلستان، به طور میانگین هر هفته ۳۰ میلیون نفر به سینما میرفتند. این عدد بزرگترین رکورد مراجعین به سینما نسبت به جمعیت، در طول تاریخ بود.
ظهور صنایع فیلم سازی چگونه اتفاق افتاد؟
تا سال ۱۹۱۴ چندین صنعت فیلم ملی تاسیس شده بود. در آن زمان اروپا، روسیه و اسکاندیناوی صنایع غالب بودند. جالب است بدانید در آن سالها، نقش آمریکا در این عرصه بسیار کمرنگ بود. فیلمها طولانیتر شدند و داستان پردازی یا روایت به شکل غالب تبدیل شد. هرچه افراد بیشتری برای دیدن فیلمها هزینه میکردند، این صنعت بزرگتر میشد. سرمایهگذارن آماده بودند تا پول بیشتری برای تولید، توزیع و نمایش فیلم خرج کنند. بنابراین استودیوهای بزرگ تاسیس و سینماهای اختصاصی ساخته شدند.