شرکتهای خودروسازی با رقابت تنگاتنگی که در جهان دارند، روز به روز امکانات هیجانانگیزتری را عرضه میکنند. خودروهایی با سوختهای غیرفسیلی، سرعتهایی که به ذهنتان هم خطور نمیکند و ظاهری فریبنده و دلبربا. در این متن با ده تا از برترین شرکتهای خودروسازی جهان آشنا میشوید:
۱. شرکت تویوتا موتور
تویوتا یک شرکت چندملیتی مستقر در ژاپن است. این اولین تولیدکننده خارجی بود که با تعیین استانداردهای صنعتی برای کارایی و کیفیت، سهم بازار غالب در بازار خودروی ایالات متحده را به دست آورد. تویوتا ماشینها، کامیونها، مینیونها و وسایل نقلیه تجاری را طراحی و تولید میکند.
مدلهای خودرو شامل کرولا، کمری، ۴ رانر، تاکوما و پریوس، سدان الکتریکی هیبریدی است. لکسوس بخش خودروهای لوکس این شرکت است. تویوتا همچنین قطعات و لوازم جانبی تولید میکند و تأمین مالی را برای فروشندگان و مشتریانشان فراهم میکند.
شرکت تویوتا موتور توسط کیچیرو تویودا در ۲۸ آگوست ۱۹۳۷ تأسیس شد. تویوتا یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودرو در جهان است که حدود ده میلیون خودرو در سال تولید میکند.
این شرکت به عنوان اسپین آف صنایع تویوتا بود، ماشین سازی که توسط ساکیچی تویودا، پدر کیچیرو راه اندازی شد. هر دو شرکت در حال حاضر بخشی از گروه تویوتا، یکی از بزرگترین شرکتهای بزرگ در جهان هستند.
این شرکت اولین محصول خود، موتور Type A را در سال ۱۹۳۴ و اولین خودروی سواری خود را در سال ۱۹۳۶، Toyota AA توسعه داد.
۲. فولکس واگن
فولکس واگن یک شرکت چند ملیتی خودروسازی مستقر در آلمان است. این شرکت خودروهای سواری، کامیونها و وسایل نقلیه تجاری سبک مانند اتوبوس را توسعه و تولید میکند. مدلهای خودرو عبارتند از تیگوان، گلف، جتا، پاسات و غیره.
این شرکت سال گذشته تولید خودروی کامپکت فولکس واگن بیتل را که زمانی محبوب بود، به دلیل کاهش تقاضا برای خودروهای کوچکتر متوقف کرد. معروفترین برندهای لوکس فولکس واگن پورشه و آئودی هستند.
این شرکت همچنین قطعات تولید میکند و خدمات مالی و مدیریت ناوگان را به مشتریان ارائه میدهد.
این شرکت وسایل نقلیه مسافربری و تجاری، موتور سیکلت، موتور و توربوماشین را طراحی، تولید و توزیع میکند و خدمات مرتبط از جمله تأمین مالی، لیزینگ و مدیریت ناوگان را ارائه میدهد.
در سال ۲۰۱۶، با فروش ۱۰٫۹ یک میلیون خودرو، با پیشی گرفتن از تویوتا و حفظ این عنوان در سال ۲۰۱۷، ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، بزرگترین خودروساز جهان از نظر فروش بود.
۳. دایملر AG
دایملر یک شرکت خودروسازی چندملیتی مستقر در آلمان است. این شرکت خودروهای سواری، ون، خودروهای خارج از جاده و وسایل نقلیه تجاری مانند کامیونهای حمل و نقل و اتوبوس تولید میکند.
این شرکت خودروهایی را با برندهای مختلف از جمله دایملر، مرسدس بنز، FUSO، وسترن استار، اسمارت و غیره تولید میکند. دایملر همچنین بستههای مالی و لیزینگ را برای مشتریان و فروشندگان ارائه میدهد.
دایملر-بنز با ادغام Benz & Cie و Daimler Motoren Gesellschaft در سال ۱۹۲۶ تشکیل شد. این شرکت با خرید شرکت آمریکایی خودروسازی کرایسلر در سال ۱۹۹۸ به دایملر کرایسلر تغییر نام داد و پس از واگذاری شرکت سرمایهگذاری کرایسلر به Chrysberry دوباره در سال ۲۰۰۷ به دایملر AG تغییر نام داد.
در سال ۲۰۲۱، دایملر AG دومین خودروساز بزرگ آلمان و ششمین خودروساز بزرگ جهان از نظر تولید شد.
در سال ۲۰۱۹، دایملر ۳٫۳ یک میلیون دستگاه خودرو فروخت. از نظر فروش واحد، دایملر سیزدهمین خودروساز بزرگ و بزرگترین تولید کننده کامیون در جهان شد.
۴. شرکت فورد موتور
فورد یک خودروساز چندملیتی است. این شرکت خودروها، SUV ها، ونها و کامیونها را توسعه، تولید و خدمات ارائه میدهد. مدلهای خودرو عبارتند از فیوژن، موستانگ، آج، فرار، اف-۱۵۰، رنجر و غیره. این شرکت همچنین تأمین مالی و لیزینگ مربوط به خودرو را ارائه میکند.
شرکت خودروسازی فورد یک خودروساز آمریکایی و چندملیتی است که دفتر مرکزی آن در دیربورن، میشیگان، ایالات متحده است. این شرکت توسط هنری فورد در ۱۶ ژوئن ۱۹۰۳ تأسیس شد.
این شرکت خودروها و وسایل نقلیه تجاری را با نام تجاری فورد و خودروهای لوکس را با نام تجاری لوکس لینکلن خود میفروشد. فورد همچنین مالک تولیدکننده SUV برزیلی Troller، ۸ درصد از سهام استون مارتین بریتانیا و ۳۲ درصد سهام در Jiangling Motors است.
همچنین در چین (چانگان فورد)، تایوان (فورد لئو هو)، تایلند (AutoAlliance تایلند)، ترکیه (Ford Otosan) و روسیه (Ford Sollers) سرمایه گذاری مشترک دارد.
۵. شرکت هوندا موتور
هوندا یک شرکت خودروسازی چندملیتی مستقر در ژاپن است. این شرکت خودروهای سواری، کامیون، وانت، وسایل نقلیه سراسری و موتورسیکلت و همچنین قطعات مرتبط را تولید میکند. مدلهای خودرو شامل سیویک، آکورد، اینسایت هیبریدی، پاسپورت، اودیسه، فیت و موارد دیگر است.
آکورا بخش خودروهای لوکس این شرکت است. شرکت هوندا موتور خدمات مالی و بیمهای نیز ارائه میدهد.
هوندا از سال ۱۹۵۹ بزرگترین تولید کننده موتورسیکلت در جهان بوده است، تا پایان سال ۲۰۱۹ به تولید چهارصد میلیون دستگاه رسیده است.
همچنین بزرگترین تولیدکننده موتورهای احتراق داخلی در جهان است که بر حسب حجم اندازه گیری شده بیش از چهارده میلیون موتور احتراق داخلی در هر سال تولید میکند.
هوندا در سال ۲۰۰۱ به دومین خودروساز ژاپنی تبدیل شد و در سال ۲۰۱۵ هشتمین تولیدکننده بزرگ خودرو در جهان بود.
این شرکت علاوه بر کسب و کار اصلی خود در زمینه خودرو و موتورسیکلت، تجهیزات باغبانی، موتورهای دریایی، کشتیهای شخصی و ژنراتورهای برق و سایر محصولات را نیز تولید میکند.
۶. بی ام و یا BMW
Bayerische Motoren Werke، معروف به BMW، یک تولید کننده چند ملیتی آلمانی در زمینه وسایل نقلیه و موتور سیکلت های لوکس است. این شرکت خودروهایی را با برندهای مختلفی از جمله BMW، MINI و Rolls-Royce طراحی و تولید میکند. همچنین قطعات یدکی و لوازم جانبی را ارائه میدهد و تأمین مالی اعتباری، لیزینگ و سایر خدمات را به مشتریان خرد ارائه میکند.
در سال ۲۰۱۷، BMW با تولید ۲۲۷۹۵۰۳ وسیله نقلیه چهاردهمین تولیدکننده بزرگ وسایل نقلیه موتوری در جهان بود.
این شرکت سابقه قابل توجهی در ورزش موتورسواری دارد، به ویژه در اتومبیلهای تور، فرمول ۱، اتومبیلهای اسپورت و جزیره من TT.
دفتر مرکزی BMW در مونیخ قرار دارد و وسایل نقلیه موتوری را در آلمان، برزیل، چین، هند، مکزیک، هلند، آفریقای جنوبی، بریتانیا و ایالات متحده تولید میکند.
خانواده Quandt سهامدار بلندمدت این شرکت است (باقی سهام متعلق به سهام شناور عمومی است)، به دنبال سرمایه گذاری برادران هربرت و هارالد کوانت در سال ۱۹۵۹ شرکت از ورشکستگی نجات پیدا کرد.
۷. شرکت جنرال موتورز
جنرال موتورز یک خودروساز چندملیتی آمریکایی است که دفتر مرکزی آن در دیترویت، میشیگان، ایالات متحده واقع شده است. این شرکت خودرو، کامیون و قطعات خودرو را طراحی و تولید میکند.
جنرال موتورز اولین بار با Chevy Volt و جانشین آن، Chevy Bolt پیشرو در توسعه خودروهای الکتریکی بوده است. این خودرو تحت چهار برند اصلی خودرو یعنی جیام سی، شورولت، کادیلاک و بیوک فعالیت میکند.
این شرکت توسط ویلیام سی دورانت در ۱۶ سپتامبر ۱۹۰۸ به عنوان یک شرکت هلدینگ تأسیس شد و نهاد فعلی پس از تجدید ساختار در سال ۲۰۰۹ تأسیس شد. این شرکت بزرگترین خودروساز آمریکایی و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودرو در جهان است.
در سال ۲۰۲۱، جنرال موتورز در رتبه بندی فورچون ۵۰۰ از بزرگترین شرکتهای ایالات متحده بر اساس درآمد کل، رتبه ۲۲ را کسب کرد.
جنرال موتورز در چندین کشور خودرو تولید میکند؛ چهار برند اصلی خودروی آن شورولت، بیوک، جیام سی و کادیلاک هستند. همچنین دارای سهام قابل توجهی در برندهای خارجی Wuling و Baojun است.
حجم فروش سالانه در سراسر جهان به نقطه عطف ده میلیون وسیله نقلیه در سال ۲۰۱۶ رسید.
۸. شرکت خودروسازی فیات کرایسلر
فیات کرایسلر یک شرکت خودروسازی چند ملیتی مستقر در ایتالیا است. این شرکت خودروهای سواری و خودروهای تجاری سبک را طراحی و تولید میکند. این شرکت تحت چندین برند از جمله فیات، کرایسلر، جیپ، دوج، رم و غیره فعالیت میکند.
شرکت فیات همچنین قطعات مرتبط با خودرو، محصولات متالورژی و سیستمهای تولید را تولید میکند و خدمات مالی ارائه میدهد.
هلدینگ ایتالیایی Exor بزرگترین سهامدار و صاحب حق رأی این شرکت است؛ در آن زمان فیات هشتمین خودروساز بزرگ جهان بود. این گروه در اکتبر ۲۰۱۴ از طریق ادغام گروه کرایسلر و فیات S.p.A تأسیس شد. دفتر مرکزی شرکت آن در آمستردام و دفتر مرکزی مالی آن در لندن بود.
این شرکت در بورس اوراق بهادار نیویورک و بورس ایتالیای میلان فهرست شده بود. Exor، یک گروه سرمایه گذاری ایتالیایی که توسط خانواده آنیلی کنترل میشود، ۲۹٫۱۹٪ از FCA را در اختیار داشت و ۴۴٫۳۱٪ را از طریق مکانیزم حق رأی کنترل میکرد.
۹. شرکت هیوندای موتور
هیوندای یک سازنده خودرو چندملیتی در کره جنوبی است. این شرکت خودروهای سواری، کامیون و خودروهای تجاری را طراحی و تولید میکند.
مدلهای خودرو شامل اکسنت، النترا، سوناتا، سانتافه، توسان و بخش لوکس جنسیس آن است. این شرکت قطعات خودرو تولید میکند، مراکز خدمات تعمیر خودرو راه اندازی میکند و خدمات مالی ارائه میدهد.
شرکت هیوندای موتور در سال ۱۹۶۷ تأسیس شد. در حال حاضر، این شرکت ۳۳٫۸۸ درصد از سهام شرکت کیا را در اختیار دارد و همچنین مالکیت کامل دو شرکت تجاری شامل شرکت خودروهای لوکس خود، جنسیس موتور، و یک برند فرعی خودروهای الکتریکی، Ioniq را در اختیار دارد. این سه برند مجموعاً گروه موتور هیوندای را تشکیل میدهند.
هیوندای بزرگترین مرکز تولید خودروی یکپارچه جهان را در اولسان، کره جنوبی اداره میکند که ظرفیت تولید سالانه ۱٫۶ یک میلیون دستگاه دارد.
این شرکت حدود ۷۵۰۰۰ کارمند در سراسر جهان دارد. خودروهای هیوندای در ۱۹۳ کشور از طریق ۵۰۰۰ نمایندگی و نمایشگاه به فروش میرسد.
۱۰. شرکت نیسان موتور
نیسان یک شرکت خودروسازی چندملیتی مستقر در ژاپن است. این شرکت خودروهای سواری، لیفتراک، تجهیزات دریایی و قطعات مرتبط را طراحی و تولید میکند.
مدلهای خودرو شامل آلتیما، ماکسیما، سنترا، ورسا، راه یاب، روگ، تایتان و خودروی الکتریکی LEAF آن است. بخش لوکس این شرکت اینفینیتی است. این شرکت همچنین خدمات مالی و لیزینگ ارائه میدهد.
قدمت این شرکت به آغاز قرن بیست میرسد، با نیسان زایباتسو، که امروزه گروه نیسان نامیده میشود.
از سال ۱۹۹۹، نیسان بخشی از اتحاد رنو-نیسان-میتسوبیشی (پیوستن میتسوبیشی در سال ۲۰۱۶)، مشارکت بین نیسان و میتسوبیشی موتورز ژاپن، با رنو فرانسه بوده است. از سال ۲۰۱۳، رنو ۴۳٫۴ درصد از سهام نیسان را در اختیار دارد، در حالی که نیسان ۱۵ درصد از سهام رنو را بدون رأی در اختیار دارد. از اکتبر ۲۰۱۶، نیسان ۳۴ درصد از سهام کنترلی میتسوبیشی موتورز را در اختیار دارد.
در سال ۲۰۱۳، نیسان ششمین خودروساز بزرگ جهان پس از تویوتا، جنرال موتورز، گروه فولکس واگن، گروه هیوندای موتور و فورد بود.
در مجموع، اتحاد رنو-نیسان چهارمین خودروساز بزرگ جهان اس و برند ژاپنی پیشرو در چین، روسیه و مکزیک بود.
چرا تویوتا اوله؟
ترتیبش هم اگه معلوم بود بهتر بود. در کل مطالبتون جالبن