انسانها در طول تاریخ بلایای زیادی را از سر گذراندهاند. بلایایی مثل جنگ و سونامی در دورههای تاریخی مختلف، برخی کشورها را به خطرناک ترین کشورهای جهان برای زندگی تبدیل کرده است. این کشورها کدامند؟ در ادامه خواهیم دید.
قطعا برخی از دورهها زمان بهتری برای زندگی کردن بوده است. ممکن است لندن در حال حاضر یکی از زیباترین کشورهای جهان برای زندگی باشد، اما مطمئن باشید که دوست نداشتید در سال ۱۶۶۶ در لندن باشید. در این لیست با خطرناکترین دورههای تاریخی برای زندگی در کشورهای مختلف جهان آشنا میشویم. همچنین میتوانید با خطرناکترین مقاصد گردشگری جهان در حال حاضر آشنا شوید.
جالب است بدانید که دو هفته بعد از ۲۶ مارس سال ۲۰۲۰ که در آن زندگی کردهایم نیز احتمالا به عنوان یکی از بدترین دورههای تاریخی برای زندگی ثبت خواهد شد.
ایتالیا ۱۳۴۸
در آن سالها مرگ سیاه تمام جهان به ویژه اروپا را در بر گرفته بود، اما وضعیت ایتالیا از همه جا بدتر بود و به یکی از خطرناک ترین کشورهای جهان تبدیل شده بود. در آن سالها تقریبا نصف جمعیت ایتالیا گرفتار طاعون شده و جان خود را از دست دادند. وضعیت آن سالها اینگونه توصیف شده است:«برادر برادر را رها میکرد. والدین از دیدن و نگهداری از فرزندانشان سر باز میزدند.» «شهروندان مجبور بودند چالههای بزرگی حفر کنند و اجساد و خاک را به صورت لایهای دفن کنند.»
طاعون که ایتالیا را به یکی از خطرناک ترین کشورهای جهان تبدیل کرده بود، جان حدود ۲۰ میلیون نفر را در سراسر اروپا گرفت.
آلمان ۱۹۱۸
همه میدانیم که در طول جنگ جهانی آلمان یکی از خطرناک ترین کشورهای جهان برای زندگی بوده است. جنگ جهانی اول سلاحهای شیمیایی خطرناکی را به جهان معرفی کرد. با این که در تمام سالهای جنگ جهانی اول زندگی در جهان کار سختی بود، در سال ۱۹۱۸ بود که آلمان به یکی از خطرناک ترین کشورهای جهان تبدیل شد. حدود ۱۶ تا ۲۰ میلیون نفر در طول جنگ جان خود را از دست دادند که تعداد زیادی از آنها آلمانی بودند. تقریبا ۸۰ درصد از جمعیت مردان ۱۵ تا ۴۹ سال آلمانی در جنگ جان خود را از دست دادند.
شوروی ۱۹۳۰
بین سالهای ۱۹۳۰ تا ۱۹۴۰ جماهیر شوروی از خطرناک ترین کشورهای جهان بود که میتوانستید در آن زندگی کنید. جوزف استالین که به طور بیرحمانهای شوروی را صنعتی کرد، میخواست از طریق پاکسازی بزرگ قدرت خود را نشان دهد. او زمین دهقانان زیادی را گرفت و بسیاری را به اردوگاههای کار اجباری فرستاد. تخمین زده میشود که حدود ۲۰ میلیون نفر طی این سالها و در نتیجه جنایتهای استالین جان خود را از دست دادند.
ژاپن ۱۹۴۵
جنگ جهانی دوم به عنوان مرگبارترین جنگ جهان جان افراد زیادی را گرفته است. در طول جنگ جهانی دوم، شوروی ۲۵ میلیون نفر از جمعیت خود را از دست داد. در چین ۱۵ میلیون نفر کشته شدند و حدود ۶ میلیون یهودی طی هولوکاست در آلمان هلاک شدند، اما ژاپن بود که مورد حمله یک بمب اتمی قرار گرفت و به خطرناک ترینِ کشورهای جهان در آن سالها تبدیل شد.
ایرلند ۱۸۴۰
در سالهای ۱۸۴۰ تا ۱۸۵۰ ایرلند یکی از خطرناک ترین کشورهای جهان برای زندگی بود. چرا؟ به خاطر قحطی سیب زمینی. محصول سیب زمینی در ایرلند از سال ۱۸۴۵ به دلیل یک بیماری قارچی مانند به مدت ۷ سال از بین رفت. این اتفاق منجر به خشکسالی عظیمی در کشور شد.
در آن زمان ایرلند بخشی از امپراتوری بریتانیا بود و حتی با وجود از بین رفتن محصول، کشاورزان میبایست مقدار زیادی از محصولات غذایی را به صاحبان زمین بپردازند. پس از پایان خشکسالی در سال ۱۸۵۲ حدود ۱ میلیون نفر به خاطر گرسنگی و بیماریهای ناشی از آن جان خود را از دست داده بودند و حداقل یک میلیون نفر دیگر کشور را ترک کرده بودند.
انگلستان ۱۶۶۶
به دلایل مختلفی کشور انگلستان یکی از خطرناک ترین کشورهای جهان برای زندگی در سال ۱۶۶۶ بود. لندن، به ویژه، در آن سال هم از بیماری طاعون رنج میبرد و هم از آتشسوزیهای مرگبار. در طول همهگیری طاعون ۱ نفر از ۱ نفر در لندن جان خود را از دست میداد. در این دوران شاه چارلز دوم شهر را ترک کرد و این باعث بدتر شدن اوضاع بود.
در ۱۶۶۶ نیز یک نانوایی آتش گرفت. این آتش خانههای چوبی شهر لندن را میسوزاند تا جایی که ۸۰ درصد از شهر از بین رفت.