حقایقی جالب درباره پیتزا که شگفتزدهتان خواهد کرد را برایتان گردآوری کردهایم. پیتزا یک غذای خوشمزه جهانی است که بزرگ و کوچک آن را دوست دارند. کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که از پیتزا خوشش نیاید. پیتزا آنقدر انعطافپذیر است که میتوان آن را باب طبع هر ذائقهای پخت. دانستنیهای جالبی درباره این غذای خوشمزه وجود دارد که شنیدنش شگفتزدهتان خواهد کرد. با ما همراه باشید تا حقایقی جالب درباره پیتزا را به شما بگوییم.
اولین پیتزا در نپال
شاید فکر کنید اولین پیتزا در ایتالیا بوده، اما ابتداییترین پیتزا به دوران باستان برمیگردد. مصریها و یونانیها یک نان پهن داشتند که رویش را با ادویه و روغن زیتون میپوشاندند. اما پیتزای مدرن در اواخر قرن ۱۸ با اضافه کردن گوجهفرنگی، در نپال تکامل یافت.
تصور میشود اولین پیتزا در اوایل سال ۱۵۰۰ در نپال اختراع شده است. طبق تحقیقات مورخان William E. Macaulay Honors College نشان میدهد مردم کم درآمد نپال، برشهای گوجهفرنگی و پنیر را روی خمیر میگذاشتند تا غذای ارزان قیمتی تهیه کنند. در آن زمان تصور میشد که گوجهفرنگی سمی است، به همین دلیل پیتزا غذای ارزانی محسوب میشد.
راز کلمه «پیتزا»
در حقیقت هیچ کس نمیداند کلمه «پیتزا» از کجا آمده است! این کلمه برای اولین بار حدود سال ۹۹۷ میلادی در گائتا، ایتالیا ثبت شد. پس از آن نام پیتزا در مناطق مختلف ایتالیا مرکزی و جنوبی گسترش یافت.
جهانی شدن پیتزا در جنگ جهانی دوم
تا قبل از جنگ جهانی دوم فقط ایتالیاییها بودند که از خوردن پیتزا لذت میبردند. در طول اشغال ایتالیا، سربازان متفقین شروع به خوردن غذاهای محلی کردند زیرا جیره غذاییاشان در حال اتمام بود. نانوایان محلی به سختی میتوانستند از عهده تقاضای سربازان آمریکایی برای پیتزا برآیند. این سربازان بعد از جنگ عشق خود به پیتزا را هم با خود به خانههایشان بردند.
خوردن پیتزا و کاهش خطر ابتلا به سرطان مری!
جالب است بدانید یک بار در هفته خوردن پیتزا، خطر ابتلا به سرطان مری را کاهش میدهد. برخلاف چیزی که ما از فست فود انتظار داریم، پیتزا غذای سالمی است و میتواند به سلامت ما کمک کند. طبق یک تحقیق ایتالیایی که توسط مجله بینالمللی سرطان منتشر شده، افرادی که حداقل هفتهای یک بار پیتزا میخورند شانس کمتری برای ابتلا به سرطان دارند. مصرف مداوم پیتزا ۵۹٪ خطر ابتلا به سرطان مری را کاهش میدهد. محققان حدس میزنند که این به دلیل محتوای بالای سس گوجه فرنگی در لیکوپن است. البته حواستان باشد این فکت در مورد پیتزاهای سالم صحت دارد 🙂
همچنین میتوانید باورهای غلط در مورد سرطان را هم در سایتمان بخوانید.
۳۵۰ برش پیتزا در هر ثانیه
پیتزا یک غذای محبوب در آمریکا است. جالب است بدانید آمریکاییها در هر ثانیه تقریباً ۳۵۰ برش پیتزا میخورند. به بیان بهتر یعنی در هر دقیقه ۲۱ هزا برش پیتزا در آمریکا خورده میشود. بدیهی است که هر ساله چیزی حدود ۳ میلیارد پیتزا در این کشور فروخته شود.
۴۱ درصد پنیر بیشتر
مصرف پیتزا از سال ۱۹۹۵ مصرف پنیر آمریکایی را ۴۱٪ افزایش داده است. تقریباً در یک دوره ۲۵ ساله به دلیل مصرف زیاد پیتزا در ایالات متحده، مصرف پنیر تقریباً دو برابر شده است. USDA همچنین خاطرنشان کرد که یک وعده معمول دو تکه پیتزا، ۳۷٪ از کلسیم توصیه شده روزانه را تشکیل میدهد.
پیتزا مارگاریتا
ملکه مارگاریتا در سال ۱۸۸۹ همانطور که از زمینهای قلمرو خود میگذشت، کشاورزان را در حال خوردن یک نان گرد بزرگ دید. ملکه کنجکاو شد و از آن چشید، و خیلی خوشش آمد. او وقتی به خانه برگشت از سرآشپز رافائل خواست که آن غذا را برایش بپزد. سرآشپز با استفاده از ریحان تازه، پنیر موزارلا و گوجهفرنگی برای ملکه یک پیتزا آماده کرد. رافائل رنگها را جوری انتخاب کرده بود که یادآور پرچم ایتالیا باشد. این پیتزای مخصوص به پیتزای مورد علاقه ملکه تبدیل شد و دستور پخت آن در سراسر آن سرزمین پیچید.
بزرگترین پیتزای جهان
رکورد بزرگترین پیتزا در جهان ۱۲۲ فوت با قطر ۸ اینچ است. طبق رکوردهای جهانی گینس، این پیتزا با نام «Ottavia» در ۱۳ دسامبر ۲۰۱۲ در رم ایتالیا توسط Dovilio Nardi ، Andrea Mannocchi ، Marco Nardi Matteo Nardi و Matteo Giannotte از NIPfood ساخته شد. این پیتزا ۱۰۰٪ فاقد گلوتن بود و برای گسترش آگاهی در مورد انتخاب مواد غذایی سالم ساخته شده است.
پیتزا برای همه ذائقهها
بعد از جهانی شدن پیتزا، هر کشوری با توجه به ذائقه خود پیتزهای مختلفی را خلق کرد. مثلا در ژاپن پیتزای ماهی مرکب و در هند پیتزای توفو خیلی محبوب است. آمریکاییها هم پپرونی را بیشتر از هر پیتزای دیگری دوست دارند.
پیتزای سبزیجات برای خانمها
طبق سفارشهای ثبت شده، زنان پیتزای سبزیجات را بیشتر از هر پیتزای دیگری ترجیح میدهند. همینطور جالب است بدانید زنان انعام بیشتری را هم پرداخت میکنند.
بعد از خواندن حقایقی جالب درباره پیتزا، شما هم دلتان یک برش پیتزای گرم خواست؟ چه نوع پیتزایی را ترجیح میدهید؟