در سالهای اخیر و بهویژه با شیوع کووید فیلمهای سینمایی بیشتری در نمایش خانگی به نمایش درآمد. نمایش خانگی سرگرمی بسیار خوبی در کنار اعضای خانواده است و جایگزین امنی برای سینما رفتن. در این لیست با ده تا از پرفروشترین فیلمهای سینمایی نمایش خانگی آشنا میشوید:
۱. فیلم سینمایی «خروج»
خروج فیلمی محصول ۱۳۹۸ در ایران به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا است. این فیلم با تصمیم عوامل و با توجه به همهگیری ویروس کرونا، بهعنوان اولین فیلم در تاریخ سینمای ایران بهصورت آنلاین از تاریخ ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ اکران شد.
این فیلم داستان گروهی از کشاورزان روستایی را روایت میکند که شرکت سهامی آب، هنگام تخلیه سد آبشور بهاشتباه آب را روانه زمینهای کشاورزی آنها میکند و باعث خرابی تمامی محصولات آنها میگردد.
آنها پس از آن که از طریق مسئولان سد، دهیار، بخشدار و امام جمعه موفق به حل مشکلشان نمیشوند، تصمیم میگیرند که نزد رئیسجمهور بروند و مشکلشان را با او در میان بگذارند. این گروه با تراکتور از روستای خود به سمت تهران عازم میشوند و طولی نمیکشد که خبر سفر آنها در تمام رسانهها پخش میشود و این موضوع باعث ایجاد محبوبیت و مشکلاتی برای آنها میگردد.
در این فیلم فرامرز قریبیان، پانتهآ پناهیها، جهانگیر الماسی و سام قریبیان ایفای نقش میکنند.
۲. فیلم سینمایی «طلا»
طلا فیلمی به کارگردانی و نویسندگی پرویز شهبازی و به تهیهکنندگی رامبد جوان و محمد شایسته ساخته سال ۱۳۹۷ است. این فیلم به سبک درام اجتماعی و به زبان فارسی، محصول ایران است.
این فیلم داستان چهار جوان که در تدارک راهاندازی یک رستوران کوچک هستند و به مشکلات متعددی ازجمله بیپولی برمیخورند. در این میان مشکلات خانوادگی نیز به مشکلاتشان اضافه میشود و داستان زندگی آنها را پیچیدهتر میکند.
در این فیلم نگار جواهریان، هومن سیدی، طناز طباطبایی، مهرداد صدیقیان، هدی زینالعابدین و رضا شعبان پور ایفای نقش میکنند.
فیلم سینمایی طلا از پرفروشترینهای سینمای خانگی است.
۳. فیلم سینمایی «شنای پروانه»
شنای پروانه یک فیلم در ژانر اجتماعی به کارگردانی محمد کارت و تهیهکنندگی رسول صدرعاملی محصول ایران در سال ۱۳۹۸ است.
این فیلم در بخش سودای سیمرغ و نگاه نو سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد.
داستان فیلم اینگونه آغاز میشود که پروانه (طناز طباطبایی) به گاراژ صافکاری برادرشوهرش حجت (جواد عزتی) میرود و از او میخواهد تا جلوی همسرش هاشم (امیر آقایی) را بگیرد. هاشم به خاطر فیلمی که از شنای پروانه در استخر در فضای مجازی پخش شده است، به همراه نوچههایش برای انتقامجویی به استخر رفته و مشغول تخریب آن است. درراه بازگشت از استخر، هاشم پروانه را با ضرباتی میکشد.
جواد عزتی، پانتهآ بهرام، علی شادمان، امیر آقایی و طناز طباطبایی در این فیلم سینمایی هنرنمایی میکنند.
۲۲ تیر ۱۳۹۹ رسول صدرعاملی، تهیهکننده فیلم به دلیل افزایش قربانیان و مبتلایان به کووید ۱۹ و به احترام کادر درمان که طی مدت طولانی مشغول درمان مبتلایان هستند، خبر از توقف موقت اکران فیلم از روز چهارشنبه ۲۵ تیرماه ۱۳۹۹ داد.
۴. فیلم سینمایی «مهمانخانه نو»
مهمانخانه ماه نو (به انگلیسی: New Moon Hotel) فیلمی به کارگردانی تاکفومی تسوتسویی (به انگلیسی: Takefumi Tsutsui)، تهیهکنندگی جواد نوروزبیگی و شهره گلپریان و نویسندگی نغمه ثمینی محصول سال ١٣٩۷ است.
این فیلم که محصول مشترک کشورهای ایران و ژاپن است برای اولین بار در سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش درآمده است.
فیلم داستان نوشین مادری است که با دختر خود زندگی آرامی دارد، اما سفر مردی به ایران زندگی آنها را به هم میریزد …
بازیگران این اثر مهناز افشار درنقش نوشین، لاله مرزبان در نقش مونا، علی شادمان در نقش سهند، نسیم ادبی در نقش رویا، مریم بوبانی در نقش مادر نوشین، جواد یحیوی در نقش مترجم تاکشی، ماساتوشی ناگاسه در نقش تاکشی و آیاکو کوبایاشی در نقش اتسکو هستند.
اندکی پیش از انتشار فیلم «مهمانخانه ماه نو»، بازیگر نقش اصلی این فیلم یعنی مهناز افشار با انتشار یک توییت اعلام کرد که از بازی در این فیلم به دلیل دخالتهایی که بدون اجازه او انجامشده رضایت ندارد و از مخاطبینش بابت حضور در این اثر عذرخواهی کرد!
اتفاقی نادر که نشان میدهد مراحل ساخت «مهمانخانه ماه» فرآیند عجیب و پیچیدهای را سپری کرده که نتیجه آن به خروجی اثر نیز سرایت کرده و باعث شده ساختمان فیلمنامه چیزی نزدیک به فاجعه باشد.
۵. فیلم سینمایی «بنفشه آفریقایی»
بنفشه آفریقایی فیلمی به کارگردانی مونا زندی حقیقی، نویسندگی حمیدرضا بابابیگی و تهیهکنندگی علیرضا شجاع نوری محصول سال ۱۳۹۶ است.
این فیلم برای نخستین بار در سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد.
خلاصه داستان اینگونه است که شکوه به همراه همسر دومش رضا تصمیم میگیرند تا فریدون همسر سابقش که توسط فرزندانشان به خانه سالمندان سپردهشده است را به خانه خود بیاورند. این تصمیم اتفاقات جدیدی را در زندگی هر سه نفر رقم میزند.
در این اثر فاطمه معتمدآریا، سعید آقاخانی، رضا بابک، مهدی حسینی نیا، رؤیا جاویدنیا، ندا جبرائیلی و مریم شیرازی ایفای نقش میکنند.
فیلم مونا زندی حقیقی از آن آثاری است که استانداردهای یک فیلم قابلتماشا را رعایت کرده و حتی اگر آن را فیلم خوبی ندانید در جواب این سؤال که «چهجوری بود؟» با رعایت انصاف باید بگویید «به یک بار دیدن میارزد.» این جواب برای راحت کردن خیال پرسشگر از بابت کیفیت فنی فیلم است؛
یعنی قرار نیست به صحنههای جدی بخندی یا موقع دیدن صحنههای بامزه، اخم کنی. فیلم «بنفشه آفریقایی» هر جا که میخواهد از مخاطبش واکنشی بگیرد (چه در صحنههای تراژیک و چه در صحنههای کمیک) موفق عمل میکند. مشکل شاید آن بوده که پتانسیل اثر بسیار بالاتر از سقف خواستههای سازندگانش است.
۶. فیلم سینمایی «زیرنظر»
زیر نظر فیلمی به کارگردانی مجید صالحی و تهیهکنندگی محمد شایسته و محصول سال ۱۳۹۷ است.
این فیلم در تاریخ ۴ دی ۱۳۹۸ در سینماهای ایران اکران شده است. اما پس از شیوع ویروس کرونا این فیلم پس از فیلم «خروج» و «طلا» سومین فیلمی است که از نماوا و فیلیمو به اکران درآمد.
محسن (رضا عطاران) پس از خرید به خانه باز میگردد و متوجه میشود مبلی که امید (امیر جعفری) روی آن نشسته است سوراخ شده و امید را مقصر میداند، مهشید (ریما رامین فر) همسر محسن به این مبل بسیار علاقه دارد و او در حال برگشت بدون برنامهریزی قبلی از سفر شمال است، محسن و امید تمام تلاش خود را میکنند تا این مشکل را حل کنند اما مشکل بزرگتری برای آنها پیش میآید. یکی از ساکنین زن ساختمان بهصورت مشکوکی مرده است و پلیس به دنبال فیلم دوربینهای مداربسته است و …
رضا عطاران، مهران احمدی، امیر جعفری، آزاده صمدی و سامیه لک در این اثر هنرنمایی میکنند.
۷. فیلم سینمایی «کشتارگاه»
کشتارگاه فیلمی به کارگردانی عباس امینی و تهیهکنندگی جواد نوروزبیگی است؛ که بر اساس فیلمنامهای از عباس امینی و حسین فرخزاده ساخته شده و محصول سال ۱۳۹۸ است.
این فیلم از تاریخ ۸ خرداد ۱۳۹۹ در سامانههای فیلیمو و نماوا بهصورت اینترنتی اکران آنلاین شد. سپهر خلسه خواننده هیپهاپ نیز برای این فیلم آهنگ خوانده است.
کشتارگاه یکی از متفاوتترین آثار جشنواره فیلم فجر است. البته نه به این معنا که از لحاظ فرمی فیلمی متفاوت و منحصربهفرد باشد بلکه با فیلمی طرف هستیم که تا جای ممکن سعی میکند از کلیشههای حاکم بر سینمای ایران استفاده نکند.
جهانی که عباس امینی بهعنوان کارگردان کشتارگاه در این فیلم ترسیم میکند، دنیایی است که در آن شخصیتها همه مجبور هستند برای گذر زندگی خودکارهای غیرقانونی انجام دهند.
هرکدام از شخصیتها گناهان بزرگی دارند که برای به زندان افتادن همیشگی آنها کافی است. از سوی دیگر، این کاراکترها دارای شخصیتپردازی کاملا انسانی بوده و مانند افرادی که در جامعه با آنها روبرو میشویم رفتار میکنند.
از بازیگران این اثر مانی حقیقی، امیرحسین فتحی، حسن پورشیرازی، باران کوثری، حامد علی پور، مصطفی کمانی و سپیده مظاهری تهرانی هستند.
۸. فیلم سینمایی «تیغ و ترمه»
«تیغ و ترمه» فیلمی به کارگردانی و نویسندگی کیومرث پوراحمد و تهیهکنندگی سید علی قائممقامی محصول سال ۱۳۹۷ است. این فیلم در بخش سودای سیمرغ سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشته است.
تیغ و ترمه یک درام ملتهب اجتماعی زنانه است
ترمه دختر جوانی است که در کودکی پدرش را از دست داده است و پس از مرگ پدر، مادرش (لیلی) او را رها کرده و به آمریکا رفته است؛ بنابراین در این مدت جهان (دوست پدر ترمه) از ترمه نگهداری کرده است. اکنون پس از سالها لیلی به ایران بازگشته است تا ترمه را با خود به آمریکا ببرد. در این میان رازهای گذشته برای ترمه آشکار میشود…
تیغ و ترمه نتوانست نظر تماشاگران و منتقدان را آنطور که باید جلب کند. فیلم قبلی پوراحمد یعنی «کفشهایم کو؟» و یکی پیش از آن یعنی «پنجاه قدم آخر» هم به همین شکل انتقادات بیشتری را برانگیختند تا اینکه محبوب شوند. البته باید اذعان کرد که تیغ و ترمه فیلم بهتری از دو فیلم قبلی است که حداقل داستانش سرگرمی نسبی در تماشاگر عام برمیانگیزاند.
دنیا زاهدی، پژمان بازغی، لاله اسکندری، هومن برقنورد و مهران رجبی از بازیگران این اثر هستند.
۹. فیلم سینمایی «بیحسی موضعی»
بیحسی موضعی فیلمی به کارگردانی و نویسندگی حسین مهکام و تهیهکنندگی حبیب رضایی محصول سال ۱۳۹۷ است.
جلال که با خواهرش ماری زندگی میکند متوجه میشود که ماری بدون اطلاع او با مرد ثروتمندی به نام شاهرخ ازدواج کرده است. جلال در اعتراض به این موضوع وسایلش را جمع میکند و از خانه بیرون میزند تا به خانه دوستش بهمن برود. جلال در راه با راننده تاکسی عجیبی به نام ناصر آشنا میشود و با یکدیگر همراه میشوند. از سوی دیگر ماری که نگران جلال است تصمیم میگیرد همراه با شاهرخ به خانه بهمن برود…
یلمی که باحال و هوای عجیب و لحن متفاوتی که دارد، باوجود کم رونقی گیشه، در صدر جدول فروش قرار داشت و حالا میتواند در اکران آنلاین هم موفقیت خوبی کسب کند.
حسین مهکام بعد از سالها نویسندگی در سینمای ایران و ساخت دو فیلم آزادی مشروط و آندرانیک، با بیحسی موضعی فیلمی متفاوت عرضه کرده است و قدم درراه جهانی جدید گذاشته است. همین جسارت هم مهمترین دلیلی است که مخاطب را به سمت بیحسی موضعی جذب میکند و او را تشویق به تماشای این اثر میکند.
باران کوثری، پارسا پیروزفر، حبیب رضایی و حسین معجونی از بازیگران اصلی این فیلم هستند.
۱۰. فیلم سینمایی «خوب، بد، جلف: ارتش سری»
خوب، بد، جلف ۲: ارتش سری فیلمی در ژانر کمدی به کارگردانی پیمان قاسمخانی و تهیهکنندگی محسن چگینی محصول سال ۱۳۹۸ است و دومین قسمت از فیلم خوب بد جلف است.
این فیلم ادامه قسمت اول خوب، بد، جلف است. این فیلم برای اولین بار در سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش گذاشته شد.
یک گروه تروریستی آمریکایی برای نفوذ به تأسیسات امنیتی در قالب تیم فیلمسازی وارد ایران میشوند و از سام درخشانی و پژمان جمشیدی بهعنوان بازیگر جهت پوشش خود استفاده میکند…
این فیلم قرار بود سریال شبکه نمایش خانگی شود اما به فیلم ۱۳۱ دقیقهای تبدیل شد و به دلیل طولانی بودن زمان فیلم بقیه داستان در قالب سریال ۱۳ قسمتی در شبکه نمایش خانگی با عنوان خوب، بد، جلف: رادیواکتیو ساخته شد.
سام درخشانی، پژمان جمشیدی، حامد کمیلی، ریحانه پارسا، فرهاد آئیش، گوهر خیراندیش و ستاره پسیانی در این اثر ایفای نقش میکنند.