بهترین راهکارهای خانگی درمان و مراقب کووید ۱۹ چیست؟ حتما خودتان یا نزدیکانتان تاکنون به کووید ۱۹ مبتلا شدهاید. درست است که کرونا بیماری خطرناکی است و ممکن است کشنده باشد، اما خیلی از بیماران مبتلا به این ویروس درمان میشوند. با تشخیص سریع، مراجعه به موقع به پزشک و مراقبت میتوان بر این بیماری پیروز شد. در ادامه بهترین راهکارهای خانگی درمان و مراقب کووید ۱۹ را برایتان خواهیم گفت؛ پس تا آخر این نوشته با ما همراه باشید.
علائم را بشناسید
کووید ۱۹ علائم بسیاری دارد که برخی از آنها شبیه به سرماخوردگی است. این علائم در افراد مختلف متفاوت است. اما تب، سردرد، گلودرد، سرفه، تنگی نفس، دردهای عضلانی، خستگی شدید، حالت تهوع، اسهال و از بین رفتن حس چشایی و بویایی از علائم شایع این بیماری هستند. اما این علائم برای افراد مسن یا بیمارانی که ایمنی بدنشان ضعیف است میتواند متفاوت باشد. حتی شدت و مدت این علائم هم در افراد مختلف متفاوت است؛ ممکن است برای برخی چند روز طول بکشد اما برخی دیگر هفتهها و حتی ماهها درگیر این بیماری باشند. علاوه بر این برخی از بیماران به نظر میرسد خوب شدهاند اما در هفته دوم ناگهان بیماریاشان عود میکند. بنابراین باید هوشیار باشید، به خصوص اگر علائمی مانند تنگی نفس یا درد قفسه سینه دارید.
با یک دکتر در ارتباط باشید
به محض اینکه علائم کووید ۱۹ را مشاهده کردید، به پزشک اطلاع دهید. پزشک میتواند از شما آزمایش بگیرد، راهنماییتان کند و در روند درمان شما را زیر نظر داشته باشد. این کار به خصوص برای کسانی که خطر عوارض بیشتری دارند، مانند افراد مسن یا افرادی با بیمارییهای خاص مانند چاقی، بیماری مزمن ریه، دیابت یا بیماریهای قلبی عروقی بسیار مهم است. سعی کنید با پزشکی در ارتباط باشید که بتواند شما را از راه دور هم ویزیت کند. اگر بیماری خاصی دارید که برای آن به متخصص مراجعه میکنید، حتما به پزشکتان بگویید که به کرونا مبتلا شدهاید. همینطور بهتر است شماره پزشک خود را در دسترس داشته باشید.
داروهای موثر را بشناسید
از آنجا که کرونا بیماری نسبتا جدیدی است، حتی یک داروی خاص برای درمان آن وجود ندارد. معمولا پزشکان داروهای ضد ویروسی یا ضدالتهابی تجویز میکنند تا به روند درمان کمک کنند؛ اما هیچ کدام از آنها داروی قطعی درمان کرونا نیست. برای اینکه همه بتوانند به داروهایی که برای درمان کرونا مفید تشخیص داده شده دسترسی داشته باشند، آنها را بدون نسخه هم عرضه میکنند. داروهای کاهش دهنده درد، تببر، ضد سرفه و ویتامین C برای کووید ۱۹ مفید تشخیص داده شدهاند. البته برای استفاده از این داروها حتما باید نظر پزشک معالجتان را مد نظر قرار دهید.
استراحت کنید و مایعات زیاد بنوشید
از اولین چیزهایی که بعد از تشخیص این بیماری باید به آن توجه کنید، رژیم غذاییتان است. استراحت کنید و مقدار زیادی آب بنوشید و مایعات بخورید. یکی از دلایل بستری شدن بیماران مبتلا به کرونا کم آبی شدید است. بدن برای مقابله با این ویروس بسیار ضعیف میشود و نیاز است غذای مقوی بخورید و به دلیل تب و اسهال، آب فراوان بنوشید. حتی اگر بیاشتها شدهاید از خوردن غذاهای مقوی و مفید دست نکشید. این کار به بهبود شما خیلی کمک میکند. راستی حتما میدانید که نباید فست فود یا غذاهای سنگین و دیر هضم بخورید، مگر نه ؟
روند درمان را زیر نظر داشته باشید
اطلاعات دقیق علائم خود را ثبت کنید و اگر حالتان بدتر شد با پزشک خود تماس بگیرید. باید دمای بدنتان را حداقل دوبار در طول روز اندازه بگیرید و به تنفس خود توجه کنید، به خصوص اگر در حالت استراحت یا فعالیت کم دچار تنگی نفس میشوید. کووید ۱۹ در درجه اول یک بیماری تنفسی است و افرادی که بیماریاشان شدید میشود به اکسیژن یا دستگاه تنفس احتیاج دارند. اگر دستگاه پالس اکسی متر دارید، هر روز سطح اکسیژن خونتان را اندازه بگیرید. اگر زیر ۹۵ درصد بود با پزشک خود مشورت کنید. اگر زیر ۹۰ درصد بود باید فوراً تحت نظر اورژانس یا مراقبتهای پزشکی قرار بگیرید. آبی شدن لب یا صورت، درد قفسه سینه، تنفس نامنظم، کاهش هوشیاری یا یبوست شدید از دیگر مواردی است که با مشاهده آن باید فوراً به پزشک یا اورژانس اطلاع دهید.
اگر مشکل تنفسی دارید، مطمئن شوید رطوبت هوا کافی است و تهویه اتاق به خوبی کار میکند. به خصوص در فصل زمستان که هوا خشک است، رطوبت اتاق را بین ۳۰ تا ۵۰ درصد تنظیم کنید؛ برای این کار دستگاههای رطوبتساز میتوانند به شما کم کنند. رطوبت کافی باعث میشود ریهها و گلو تحریک نشوند و راحتتر نفس بکشید.
مراقب دیگران باشید
اگر دوره درمانتان هنوز تمام نشده، حتما در خانه بمانید تا از انتشار ویروس جلوگیری شود. در یک اتاق دور از بقیه اعضای خانواده بمانید و حتی اگر میتوانید از حمام جداگانه استفاده کنید. اما اگر از حمامی استفاده میکنید که با اعضای خانواده مشترک است، بعد از استفاده باید آن را ضدعفونی کنید. اگر خودتان قادر به انجام این کار نیستید، کسی که از شما مراقبت میکند با ماسک و دستکش باید این کار را انجام دهد. اگر سالمندی با شما زندگی میکند، سعی کنید او را از خود دور کنید. در خانه هم ماسک بزنید و از دیگران فاصله بگیرید. اگر زمانی مجبور شدید با دیگران در یک اتاق بمانید، پنجرهها را باز کنید. چون کرونا یک بیماری واگیردار است باید کاملا وسایل خود را از دیگران جدا کنید تا زمانی که ناقل بیماری نباشید.
کم کم به حالت عادی برگردید
با نظر پزشک کم کم میتوانید به روال عادی زندگیتان بپردازید و کارهای روزانهتان را انجام دهید. بر اساس تحقیقات انجام گرفته، کسانی که کرونای خفیف میگیرند، بعد از ۱۰ روز میتوانند قرنطینه را تمام کنند. البته ممکن است هنوز عوارض بیماری با شما باشد اما دیگر ناقل نیستید.
در مورد معروفترین تالاب های ایران چه میدانید؟
اگر به کرونا مبتلا شدهاید، امیدواریم هرچه سریعتر خوب شوید.