انسانها بیشتر بر اثر چه دلایلی میمیرند؟ مرگ، حقیقت و واقعیت زندگی همه ما است. انسانها به دلایل و عوامل مختلفی میمیرند. اما امروزه ما به خوبی میدانیم که انسانها بیشتر بر اثر چه عواملی میمیرند و راههای درمان و پیشگری از آن چیست. در بسیاری از موارد مرگومیر ناشی از بیماری، روشهایی برای زندگی سالم میتواند به پیشگیری از مرگ کمک کند. با ما باشید تا به شما بگوییم انسانها بیشتر بر اثر چه دلایلی میمیرند؟ و راههای پیشگیری از این عوامل را به شما بگوییم تا به زندگی ۱۲۰ ساله، نه بلکه هم بیشتر برسید 🙂
بیماری قلبی
بیماری قلبی بین مردان، سیگاریها، افراد دارای اضافه وزن، افرادی که سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارند و افراد بالای ۵۵ سال رایج است. بیماری قلبی اصطلاحی است که برای توصیف طیف وسیعی از بیماریها که بر قلب و رگهای خونی شما تأثیر میگذارد استفاده میشود. تپش نامنظم قلب، بیماری عروق کرونر و نقص قلب از جمله این بیماریها هستند. خوب است بدانید تغییر سبک زندگی میتواند از بسیاری از بیماریهای قلبی جلوگیری کند. ترک سیگار، رژیم غذایی سالم و ورزش از شما در برابر بیماریهای قلبی مراقبت میکند.
سرطان
سرطان انواع مختلفی دارد و دلیل بروز هر کدام متفاوت است. اما به طور کلی میتوان گفت سرطان بین معتادها، الکلیها، افرادی که در معرض تابش و نور مستقیم خورشید هستند، کسانی که التهاب مزمن دارند، افراد چاق و افرادی با سابقه خانوادگی متداولتر است. سرطان نتیجه رشد سریع و کنترل نشده سلول در بدن شما است. یک سلول طبیعی به صورت کنترل شده تکثیر و تقسیم میشود. اما بعضی اوقات، این دستورالعملها مخلوط میشوند. وقتی این اتفاق میافتد، سلولها با سرعت کنترل نشدهای تقسیم میشوند. این اتفاق میتواند منجر به تولید توده سرطانی در بدن شما شود.
هیچ روش روشنی برای جلوگیری از سرطان وجود ندارد. اما کاهش رفتارهای پرخطر مانند سیگار کشیدن، ورزش و رژیم غذایی سالم میتواند به شما در کاهش خطر سرطان کمک کند. غربالگری منظم سرطان از جمله معاینه پوستی، ماموگرافی، معاینه پروستات و… باعث میشود پزشکان بتوانند غده سرطانی را به سرعت شناسایی کنند. با اینکه باورهای غلطی درباره سطان وجود دارد، اما بسیاری از سرطانها را میشود درمان کرد.
تصادف
یکی دیگر از عواملی که انسانها بر اثر آن میمیرند تصادف است. معمولا تصادف در میان مردان، افراد بین ۱ تا ۴۴ سال و افرادی که مشاغل پرخطر دارند منجر به مرگ میشود. میتوان عللل بسیاری برای وقوع تصادف برشمرد اما مهمترین علت بیاحتیاطی است. تصادف اتفاقی است که به طور ناگهانی میافتد، پس باید با احتیاط و به دقت مراقب اطراف خود باشید. این کار به جلوگیری از وقوع بسیاری از تصادفها کمک میکند. اگر هم در تصادفی آسیب دیدهاید، باید به سرعت به پزشک مراجعه کنید.
بیماریهای تنفسی
این بیماری بیشتر در میان زنان، افراد بالای ۶۵ سال، افرادی که سابقه سیگار کشیدن یا قرار گرفتن در معرض دود سیگار دارند، افرادی با سابقه آسم و افراد فقیر متداول است. عواملی مانند بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD)، آمفیزم، آسم و فشار خون ریوی از عوامل این بیماری هستند. هر یک از این شرایط یا بیماریها مانع از عملکرد صحیح ریههای شما میشوند. همچنین این بیماریها میتوانند باعث ایجاد زخم و آسیب به بافتهای ریه شوند. استفاده از دخانیات و قرار گرفتن در معرض دود سیگار از اصلیترین عوامل بروز این بیماریها است. پس به دیگران در ترک سیگار کمک کنید تا هم خودتان هم دیگران سالم بمانید.
سکته مغزی
سکته مغزی بیشتر در بین مردان، زنانی که از کنترل بارداری استفاده میکنند، افراد دارای دیابت، افرادی دارای فشار خون بالا، افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و افراد سیگاری متداول است. سکته مغزی زمانی اتفاق میافتد که جریان خون در مغز شما قطع شود. قطع شدن جریان خون باعث میشود که اکسیژن به مغز شما نرسد و سلولهای مغزی در عرض چند دقیقه شروع به مردن کنند. جریان خون میتواند به دلیل انسداد شریان یا خونریزی در مغز متوقف شود. این خونریزی ممکن است از آنوریسم یا رگ خونی شکسته باشد. بسیاری از تغییرات سبک زندگی که میتواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد، در کاهش خطر سکته مغزی نیز موثر است. ورزش کردن، ژیم غذایی سالم، مدیریت فشار خون، ترک سیگار و دخانیات، کنترل قندخون، دیابت و درمان بیمارهای زمینهای قلبی میتواند به شما در کاهش خطر ابتلا به سکته کمک کنید.
دیابت
دیابت دو نوع اول و دوم دارد. دیابت نوع اول بین افرادی با سابقه خانوادگی یا ژن خاص، کودکان ۴ تا ۷ سال و افرادی که دورتر از خط استوا زندگی میکنند متداول است. دیابت نوع دوم بین افراد چاق یا دارای اضافه وزن، افراد بالای ۴۵ سال و افرادی با سابقه خانوادگی دیابت معمول است. دیابت نوع اول زمانی اتفاق میافتد که پانکراس شما نتواند انسولین کافی تولید کند. دیابت نوع دوم زمانی اتفاق میافتد که بدن در برابر انسولین مقاوم شود، یا مقدار کافی از آن را برای کنترل سطح قند خون تولید نکند. متاسفانه نمیتوان از دیابت نوع اول پیشگیری کرد. اما با تغییر سبک زندگی تا حد زیادی میتوان از دیابت نوع یک جلوگیری کرد. ماندن در یک وزن سالم، حداقل ۳۰ دقیقه ورزش در ۵ روز هفته، داشتن رژیم غذایی سالم و چک و کنترل قند خون از شما در مقابل دیابت نوع دوم محافظت میکند.
بیماری کلیوی
بیماری کلیوی بین افرادی با بیماریهای مزمن(مانند: دیابت، فشار خون بالا و عفونت کلیه)، سیگاریها، افراد چاق و دارای اضافه وزن و افرادی با سابقه خانودگی متداول است. نفرتیس، سندروم افروتیک و نفروز از عوامل بروز بیماری کلیوی هستند. برای پیشگیری از بیماری کلیوی داشتن رژیم کم سدیم، ترک سیگار و نوشیدنیهای الکلی، داشتن وزن متعادل، حداقل ۳۰ دقیقه ورزش در ۵ روز هفته و اگر سابقه خانوادگی بیماری کلیوی دارید مرتباً تست خون و ادرار انجام دهید.
خودکشی
خودکشی معمولا بین مردان، افراد افسرده، افرادی با سابقه خودکشی، استفاده بیش از حد مواد مخدر یا روانگردان و افراد آسیب دیده مغزی متداول است. سالها است که روانشناسان دنبال راهی برای کمک به افرادی هستند تا دیگر به خودکشی فکر نکنند. حمایت دوستان، خانواده و سایر افرادی که فرد میشناسد در پیشگیری از خودکشی بسیار موثر است. در موارد حادتر هم ممکن است دارو و درمان در بیمارستان برای فرد بیمار ضروری باشد.
سپتی سمی
سپتی سمی بیشتر بین افراد بالای ۷۵ سال، کودکان، افراد مبتلا به بیماری مزمن و افراد دارای نقص سیستم ایمنی دیده میشود. سپتی سمی که مسمومیت خون هم نامیده میشود، نتیجه عفونت باکتریایی در جریان خون است. بیشتر موارد سپتی سمی پس از شدید شدن عفونت در جای دیگری از بدن ایجاد میشود. بهترین روش برای جلوگیری از سپتی سمی، درمان سریع و کامل هرگونه عفونت باکتریایی است. اگر فکر میکنید ممکن است به عفونت مبتلا شوید، با پزشک خود مشورت کنید. همچنین رژیم درمانی که توسط پزشک تجویز شده را جدی بگیرید. درمان به موقع و کامل میتواند از شیوع هرگونه عفونت باکتریایی خون جلوگیری کند.
بیماری مزمن کبدی و سیروز
این بیماری بیشتر بین افرادی که سابقه مصرف زیاد الکل دارند، عفونت هپاتیت ویروسی و کبد چرب دارند شایع است. بیماری کبدی و سیروز هم نتیجه آسیب کبدی میباشد. هرچه بیشتر و بیشتر بنوشید، خطر ابتلا به بیماری کبد یا سیروز بیشتر میشود. به همین ترتیب، در صورت تشخیص هپاتیت، برای جلوگیری از آسیب کبد باید دستورالعملهای پزشک خود را جدی بگیرید.
انسانها بیشتر بر اثر چه دلایلی میمیرند؟ شما چه عوامل دیگری را میشناسید؟